Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yoğurdun hem kendisi hem suyu grip kalkanı

Yoğurdun hem kendisi hem suyu grip kalkanı

SAĞLIK Haberleri

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizami Duran ve ekibi tarafından yapılan araştırma, içerisindeki probiyotikler sayesinde yüksek düzeyde mikroorganizma barındıran yoğurt ve suyunun, grip veya soğuk algınlıklarına karşı koruma sağladığını ortaya koydu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen “Probiyotik Mikroorganizmaların Önemli İnsan Patojenlerine Karşı Etkinliklerinin Araştırılması” çalışmasında yoğurt ve yoğurt suyunun koruyuculuğunun 10 kata kadar yükseldiğini belirten Prof. Dr. Duran “Enfeksiyonlardan korunmanın yollarından biri bağışıklık sistemimizin ürettiği antikorlardır. Çalışmalarımızda yoğurt bakterileriyle düzenli olarak beslenen hayvanlarda koruyucu antikorların (koruyucu sıvılar) kontrol grubuna nazaran 2 ila 10 kata kadar yüksek olduğunu tespit ettik. Bu, yoğurtla beslenen canlıların, grip başta olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı 10 kata kadar daha yüksek oranda korunduğu anlamına gelmektedir” dedi.

EKŞİ OLSUN
Faydalı bir yoğurdun bakteri sayısı yüksek mayayla mayalanarak, en az 24 saat sıcak bir ortamda hatta ekşimtrak tada kadar bekletilmesi tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Duran  “Evde mayalanmış yoğurdu mümkünse her öğün tüketin. Bağışıklığının yükselmesi için her sabah çocuklara yoğurt suyu içirin” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...