Meyve sineğinde zihinsel hastalıkları araştırıyor

Düzenleyen:
Meyve sineğinde zihinsel hastalıkları araştırıyor

SAĞLIK Haberleri

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Arzu Çelik Fuss, meyve sinekleri üzerinde araştırmalar yaparak insanlarda genlerin mutasyonuyla oluşan zihinsel hastalıkların mekanizmalarını anlamaya ve tedavi yolları geliştirilmesine yönelik öncü bir çalışma yürütüyor.

Ziyneti Kocabıyık - TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen bilimsel proje ile zihinsel engellilik oluşturan hastalıkların tedavisinde kullanılacak ilaç ve tedavi geliştirilmesi için çalışıldığını anlatan Fuss “Sinek genomuyla insan genomunu karşılaştırdığımızda hastalık genlerinin yüzde 75’inin benzer olduğunu gördük. O yüzden çalışmalarımızı meyve sineğinde sürdürüyoruz. Tahran Sosyal Refah ve Rehabilitasyon Bilimleri Üniversitesindeki Genetik Araştırma Merkezi de bize bilgi desteği sağlıyor. İran’daki genetik merkezde yapılan çalışmalar kapsamında zihinsel engelli ailelerde yeni keşfedilen iki gen üzerine çalışıyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...