Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Stres boyun fıtığına yol açıyor

Düzenleyen:
Stres boyun fıtığına yol açıyor

SAĞLIK Haberleri

Gergin ve stresli kişilik yapısına sahip kişilerin boyun fıtığı adayı olduğunu söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır “Kişinin duruşuyla ilgili yanlış hareketler yapması, stres, gerginlik, hareketsizlik, fazla kilo problemleri boyun fıtığına zemin hazırlayan etkenlerdir. Boynunuzu, sırtınızı düşünüyorsanız, zaman zaman gevşeme egzersizleri yapın” dedi.

Ziyneti Kocabıyık - Fıtıkla ilgili doğru bilinen yanlışlar olduğuna da değinen Doç. Dr. İnanır “Fıtık teşhisinde ‘şiddetli ağrı dolayısıyla başını taşımakta ve boyun hareketlerinde aşırı ağrısı olan vakalarda boyunluk tedavisi kullanılabilir’ denilse de boyunluk çok gerekli vakalarda ani hareketleri kısıtlamak için kullanılmalıdır. Her ne kadar kaslarda zayıflamaya yol açacağı düşünülse de süresini doktor belirlemelidir. Fıtıkla ilgili bir başka yanlış bilgi de cerrahinin son seçenek olduğudur. Oysa bazı nadir vakalarda ilk seçenek olarak başvurulabilir. Bu kararı kesinlikle tecrübeli uzman bir hekim vermelidir” diye anlattı.  

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...