Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalp hastalarına koronavirüs uyarısı

Kalp hastalarına koronavirüs uyarısı

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüsün ana hedefi akciğerler ancak virüsün kalp dokusuna da saldırıda bulunduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Naser Can, kalp hastalarını koronavirüs enfeksiyonuna karşı uyardı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Akciğerlerin tutulumunda kanın yetersiz oksijen içermesini karşılamak için, kalbin dolaşım hızını artırmak zorunda kalacağını belirten Dr. Can "Dokulara oksijen ulaştırmak için daha çok çalışması gereken hastalıklı bir kalp etkilenecektir. Bu, kalbin etkin bir şekilde pompalama problemleri yaşadığı kalp yetmezliği olan biri için problemleri daha da kötüleştirebilir. Kalp rahatsızlığınız varsa Covid-19 salgını sırasında kendinizi korumak için ekstra özen göstermelisiniz. Kalp dokusuna da saldırıda bulunan virüsün miyokardit olarak tanımlanan kalp kası ve ileti yollarında hasara yol açtığına ilişkin yayınlar da var” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...