Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Piyasa işi maskeden uzak durun

Piyasa işi maskeden uzak durun

SAĞLIK Haberleri

Yetkililer hasta kişiler dışındakilerin maske takmasına gerek yok dese de, sağlıklı kişiler de virüsten korunmak için günlük hayatta maske takıyor. Ancak sokakta dolaşan pek çok kişide, üzeri desenli renkli kumaştan üretilmiş ya da siyah tıbbi olmayan maskelere rastlamak mümkün.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Uzmanlar standartlara uygun olmayan bu maskelerin koruyucu özelliği bulunmadığını ve tam tersine virüs bulaşma riskinin yüksek olduğu konusunda uyarıyorlar.
Bütün maskelerin kesinlikle tek kullanımlık olması gerektiğini söyleyen Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesinden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer “İster nano teknoloji ile ister üzerinde mikrop barındırmayan kumaştan yapılmış olsun bütün maskeler tek kullanımlık olmalıdır. Maskelerin birden fazla kullanılması, evde yapılan kumaş maskelerin yıkanıp yıkanıp kullanılması, örgü iplikleri ile tığ işi veya şişle maskeler örülmesi ve bu maskelerin takılması virüsten korunmak için uygun değildir. Mutlaka takacaksanız tek kullanımlık basit cerrahi maske tavsiye ediyoruz. Biz sağlık çalışanlarınınsa N95, N99 adıyla belirtilen özel koruyuculuğu olan maskeleri tek kullanımlık olarak takması gerekir ” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...