Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koronavirüse kök hücre ile çare aranıyor

Koronavirüse  kök hücre ile  çare aranıyor

SAĞLIK Haberleri

Yeni tip koronavirüse yönelik ilki yedi, ikincisi ise bir hastanın sonuçlarını içeren iki kök hücre çalışmasının yayımlandığını belirten İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, sonuçların umut verici olduğunu söyledi.

Virüse maruz kalmış insanların yüzde 5-10 kadarında, özellikle yaşlı hastalar başta olmak üzere kronik hastalıkları olanlarda ve bağışık baskılayıcı ilaç kullananlarda hastalığın ilerleyen dönemlerinde zatürre ve erişkin tipi akciğer yetmezliği sendromu olan ARDS geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Karaöz  “Kök hücrelerin bu aşamada olan hastalarda etkili olabileceği öngörüldü. Mezenkimal Kök Hücre olarak adlandırılan hücrelerin yukarıda bahsedilen hastalıkların bütün patolojik süreçlerinde olumlu etkileri olabildiğine ilişkin birçok delil ortaya konmuştur. Bunun yanında zatürre ve sonraki aşama olan ARDS'nin klinik bulgularında gerileme olduğu rapor edilmiştir” dedi. AA

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...