600 yıl önce 'elini yıka' tavsiyesi

600 yıl önce 'elini yıka' tavsiyesi

SAĞLIK Haberleri

Amerika'da yayımlanan ve bulaşıcı hastalıklar konusunda önemli bir tıp dergisi olan Clinical Microbiology and Infection, Mart 2020 sayısında Osmanlı döneminde 1402-1468 yıllarında Amasya'da hekimlik yapan Sabuncuoğlu Şerefeddin'in fotoğrafını kapak yaptı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Dergi Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlilerinin hazırladığı Sabuncuoğlu Şerefeddin ve eserlerine ait bilgileri içeren yazıyı da yayınladı. Sabuncuoğlu Şerefeddin'in eserlerinde salgın hastalık günlerinde çeşitli tavsiyelerde bulunduğunu söyleyen Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Polat "Sabuncuoğlu, Fatih Sultan Mehmet Han zamanında Amasya'da görev yapmış, hekim, bilim adamı, araştırmacı. Eserlerinde bütünüyle olmasa da parça parça bölümlerde, elini yıka, kalabalığa girme gibi tavsiyelerde bulunuyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...