Tütün endüstrisinin hedefi gençler

Düzenleyen:
Tütün  endüstrisinin hedefi gençler

SAĞLIK Haberleri

Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, daha önce hiç sigara içmemiş ama e-Sigara kullanan gençlerin ileriki yıllarda sigara tiryakisi olma riskinin iki dört kat arttığını söyledi.

Ziyneti Kocabıyık - 31 Mayıs Tütünsüz Dünya Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Prof. Dr. Dağlı “Elektronik sigara da dumansız, riski azaltılmış, sosyal kabul görmüş tüketici ürünü olarak pazarlanıyor. Ancak asıl amaç sigara içmeyi ve nikotin bağımlılığını tekrar kabul edilir kılmak" dedi. Tütün ve nikotin endüstrisinin, e-Sigara’nın uzun dönem sağlık etkileri konusunda yanıltıcı bilgiler verdiğini ifade eden Prof. Dr. Dağlı “Tütün endüstrisi, ısıtılmış tütün ürünlerini de aynı sınıfta değerlendirerek, özellikle çocuklar üzerinde etkili olan sosyal yerleştirme tekniğini kullanmaktadırlar. Endüstri temsilcileri karar vericilerin masasında bir yer edinmeye, yeni ve gelişen ürünlerin satışı ve pazarlanması hakkındaki politika tartışmalarına katılmaya gayret göstermektedirler. Ülkemizde de e-Sigara ve ısıtılan tütün ürünleri satışının yasaklanması ve ilgili internet sitelerinin kapatılması gereklidir" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...