HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İyot eksikliğine kara erik

Düzenleyen: /
İyot  eksikliğine kara erik
İyot, Haber

SAĞLIK Haberleri

İyot eksikliğinin yediden yetmişe ciddi bir problem olduğunu söyleyen, iç hastalıkları uzmanı Abdülkadir Dağ, tiroit hormonlarının üretimi için iyotun şart olduğunu belirterek “Tiroit bezinin hormon üretimi için iyot vazgeçilmez öneme sahip bir mikromineraldir. Tiroit hormonları öncelikle beyin olmak üzere vücutta pek çok başka organ ve hayatî süreçlerde önemli işlevlere sahiptir. Bu hormonların eksikliği kaslar, kalp, böbrek ve özellikle de gelişmekte olan beyni olumsuz etkiliyor'' dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

 Dünya nüfusunun yüzde 72’si iyot eksikliği tehdidi altında olduğunu hatırlatan Dr. Dağ,  iyot eksikliği yüzünden yeterli zekâ gelişimi gösteremeyen en az 30 milyon çocuğun bulunduğunu belirterek “Dengeli beslenme ile yeterli iyot alımını sağlamak mümkün. İyot eksikliği oluşmaması için günde 150 mikrogram iyot alınması gerekir.  Tuzlu su balıkları, yoğurt, patates, süt, fasulye, yumurta, kuru siyah erik ve yaban mersininin iyot miktarı yüksektir. Bunların günlük tüketime dâhil edilmesi gerekir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...