Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Virüsle 40 gün savaştım'

'Virüsle 40 gün savaştım'

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de ilk koronavirüs vakalarının çıktığı dönemde muhtarlıklardan yapılan pandemi bilgilendirmesi ve sosyal yardım dağıtımı sırasında koronavirüse yakalanan muhtar, 40 gün sonra şifa buldu ve görevinin başına döndü.

Pandeminin ilk günlerinde “maske ve fiziki mesafe kuralının” yaygın olmaması sebebiyle virüsü kaptığını söyleyen  Kartal Hürriyet Mahallesi Muhtarı Fatih Ekiz “Sabah, muhtarlıkları açtığımız zaman bir hafta boyunca her gün üç dört bin kişi geldi. Maskenin ve fiziki mesafenin bu kadar önemli olduğunu bilmiyorduk. Nisan başında grip oldum ve merdivenlerden inip çıkamadığımı hissettim. Grip belirtileri yanı sıra ateş, ishal, baş ağrısı, vücut kırgınlığı ve üç gün içinde aşırı kilo verme ortaya çıktı. İlk 15 günlük sürede yaklaşık 20 kilo kaybettim. Aile apartmanında oturduğumuz için ailemde toplam 21 kişide Covid-19 tespit edildi. Bu kişilerin içinde belirtisi olan da tek kişi bendim. Eşim ve çocuklarım belirtileri olmadan Covid-19'a yakalandı” dedi.
İki defa plazma bağışında bulunan muhtar Ekiz “Herkesten isteğim, devletin ve belediyelerin uyguladığı kurallara kızmayalım, bunlara uyalım, uymayanları uyaralım ve kalp kırıp incitmeyelim. Benim yaşadıklarımı yaşasalar insanlar maskeyi ömür boyu çıkarmazlar” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...