Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ay çekirdeği yerine kabak çekirdeği

Düzenleyen:
Ay çekirdeği yerine kabak çekirdeği

SAĞLIK Haberleri

Özellikle yaz aylarında sahillerde, parklarda bolca tükettiğimiz ay çekirdeğinde aşırıya kaçmamak gerektiği konusunda uzmanlar uyarıyor.

Ziyneti Kocabıyık - Günde bir avuçtan fazla tüketilen ay çekirdeğinin fark etmeden kilo aldırabileceğini söyleyen Medipol Pendik Üniversite Hastanesinden Diyetisyen Gizem Gençyürek  “Kavrulmuş ve tuzlanmış çekirdeği aşırı miktarda tüketmek kalp, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları tetikleyebilir. Günde bir avucu geçmeyin” dedi. Ay çekirdeğinin yağ oranı diğer kuruyemişlere göre daha yüksek olduğunu söyleyen Gençyürek “Kabak çekirdeğinde ay çekirdeğine göre daha az yağ bulunur. İçerdiği yüksek miktarda çinko, magnezyum ve doymamış yağ asitleri ile kalp sağlığını korumaya yardımcı olan kabak çekirdeği, yüksek çinko içeriğiyle hafızayı güçlendirir. Kabak çekirdeği beyin sağlına faydalarının yanında bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesinde de etkilidir” dedi. Kavurma işleminin yağ oranını artırdığını da hatırlatan Gençyürek, hem kabak hem de ay çekirdeğini çiğ olarak tüketmek gerektiğini söyledi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...