Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teste değil maske ve mesafeye güvenin

Teste değil maske ve mesafeye güvenin

SAĞLIK Haberleri

Kurban Bayramı’nın üçüncü gününden sonra kendinden şüphe duyarak teste başvuranların sayısında artış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurettin Yiğit “Teste değil, maske ve mesafeye güvenin” dedi.

Ülkemizde artık günlük 60 binin üzerinde test yapıldığını hatırlatan Doç. Dr. Yiğit, buna rağmen pozitif hasta sayısında anlamlı bir yükseliş olmadığını ifade etti.  Ağustos ayının başından itibaren test yaptıranların sayısının yüzde yüz arttığını ifade eden Doç. Dr. Yiğit  “Vatandaşımız ‘Bende virüs var mı, test yaptırmak istiyorum’ mantığıyla hareket etmeye başladı. Salgına karşı bilincin yüksek olması güzel ama test yaptırmaya çalışarak güven telkin etmek hatadır. Test yaptırıp negatif çıkmaları bu hastalığı atlattıkları ya da korundukları manasına gelmez. Test yaptırarak güven yüklemek koruma tedbirlerinde zafiyete yol açtığını görüyoruz. Testin negatif çıkmasının hiçbir getirisi yok. Bizim teste değil maskeye, mesafeye ve temizliğe güvenmemiz lazım” dedi. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...