Tiryakiler dikkat! Virüs dumanla uzağa taşınıyor

Tiryakiler dikkat! Virüs dumanla uzağa taşınıyor

SAĞLIK Haberleri

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Koronavirüs Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, sigara içilen ortamlarda koronavirüsün bulaşmasının daha hızlı olduğunu söyledi.

Koronavirüsün damlacık ve hava yoluyla bulaştığı için sigara içilen bir ortamda asılı kalmasını etkileyen faktörlerden bir tanesinin de duman olduğuna işaret eden Prof. Dr. Tekin, “Vatandaşların maskelerini sigara içmek için çıkarmaları, koronavirüsün 2 kat daha hızlı yaydığını ortaya çıkardı. Sigara içenlerde üfleme daha fazla olduğu için dumanı çok ileriye üfleyebiliyorlar. Böyle durumlarda sosyal mesafeyi 2 metre daha fazla tutmamız sağlıklı olacak. Tütün ürünlerinin tüketildiği ortamlarda sosyal mesafenin en az 4 metreye çıkarılması gerekir. Sigara dumanı yüzünden pasif içiciler de enfeksiyona yakalanabiliyor” dedi. İHA

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...