HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pandemi sağlıkçıların anılarıyla arşivlenecek

Düzenleyen: /
Pandemi sağlıkçıların anılarıyla arşivlenecek
Doç. Dr. Melda Türkoğlu, Koronavirüs, Haber

SAĞLIK Haberleri

Dünya tarihine damga vuran koronavirüs pandemi sürecinde yaşananlar Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği ile Nobel İlaç iş birliğinde ‘Pandemi Anıları’ projesi ile arşivlenecek.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Pandeminin ilk günlerinden itibaren özellikle sağlık personelinin çok önemli olaylar yaşadığını söyleyen Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği Başkanı Doç. Dr. Melda Türkoğlu, “Sağlık personeli olarak önce korktuk ama virüsten değil, yetememekten yetiştirememekten korktuk. Şu an pandeminin ortasındayız. Artık sürece de çalışmaya da daha fazla uyum sağladık. Bir an önce bu dönemi atlatmak ve eski günlerimize kavuşmak istiyoruz” dedi. Tıp dünyasında 100 yılda bir görülebilecek bu salgına şahit olan sağlık personelinin yaşadıklarını tecrübelerini, duygularını sonraki nesillere aktarmanın en büyük görevi olması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Türkoğlu, “Pandemi Anıları’nın geleceğe ışık tutacak büyük bir kaynak olacağına inanıyoruz. Bu proje, yaşadığımız tecrübenin ileri kuşaklara iletilmesini sağlayacak. Tüm üyelerimizi, tüm sağlık çalışanlarını görsel ve işitsel ya da metin olarak hikâyelerini paylaşmaya davet ediyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...