Multidisipliner yaklaşım vakit kaybını önlüyor

Multidisipliner yaklaşım vakit kaybını önlüyor

SAĞLIK Haberleri

Türk Akciğer Kanseri Derneği tarafından hazırlanan “Akciğer Kanserinde Multidisipliner Yaklaşım Raporu” tıbbi onkoloji, göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisi, radyasyon onkolojisi, radyoloji, nükleer tıp ve patoloji branşlarının yaklaşım ve yöntemlerini, akciğer kanserinin teşhis ve tedavisi için birlikte çalışmaları bir araya getiriyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Raporda önerilen yaklaşımlar sayesinde akciğer kanseri tedavisinde vakit kaybedilmeden daha hızlı teşhis ve doğru tedavi uygulamaları mümkün olabilecek. Akciğer kanseri  hastaların ilk teşhis anından son tedaviye kadar birçok branş tarafından değerlendirildiğini söyleyen Türk Akciğer Kanseri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdem Göker, “Bu hastalığın başından sonuna doğru yönetilmesi, hastaların evreleme ve tedavisine multidisipliner takımın karar vermesi hastaların doğru tedaviyi alabilmesindeki en önemli faktör” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...