Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vitamini sebze ve meyveden alın

Vitamini sebze ve meyveden alın

SAĞLIK Haberleri

Çin’de Şubat 2020’de yayımlanan bir derlemede Covid-19’la mücadele için A, B, C, D ve E vitaminlerinin; selenyum, çinko, demir minerallerinin ve Omega-3 çoklu doymamış yağ asitlerinin (PUFA) önemi vurgulandı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bunları içeren besin kaynakları şunlar:

A ve D VİTAMİNİ: Karaciğer, balık, süt, yumurta, peynir, yoğurt, Ispanak, maydanoz, mercimek, pırasa, brokoli, pazı, havuç, patates ve bezelye. Eğer kan değerlerinizde D vitamini eksikliğiniz görünüyorsa, D vitamini takviyesi kullanmanız gereklidir. Ayrıca, her gün balkona veya pencereye çıkıp yarım saat el, kol ve yüzünüzü güneşlendirmek D vitamini ihtiyacınızın karşılanması için önemlidir.

E VİTAMİNİ: Ceviz, badem, fındık, gibi kuruyemişlerden, zeytinyağından ve yumurtadan ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

C VİTAMİNİ: Kivi, turunçgiller, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler gibi kaynaklarını düzenli olarak tüketin.

B VİTAMİNİ: Tam tahıllı gıdalar, et/tavuk/balık, yumurta, süt ürünleri, yağlı tohumlar ve koyu yeşil yapraklı sebzeleri ihtiyacınızı karşılamanızı sağlar.

DEMİR: Hücre oksijenlenmesi için en önemli mineralerden olan demiri sağlamak için kırmızı et, yumurta, karaciğer, kuru baklagiller, pekmezi de günlük beslenmenizde düzenli olarak bulundurun. Demir kaynaklarını C vitamini ile beraber tüketmeniz faydasını arttıracaktır.

ÇİNKO VE SELENYUM: Kırmızı et, mantar, bezelye, kuru baklagiller, kabak çekirdeği, süt ürünleri ve yumurta ile çinko ve selenyum ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...