C vitamini ve sarımsak işe yaramıyormuş!

Düzenleyen:
C vitamini ve sarımsak işe yaramıyormuş!

SAĞLIK Haberleri

Bağışıklık sistemini güçlendiren vitamin ve mineral gibi mikrobesinlerin, Covid-19 riskini azaltıp azaltmadığına yönelik araştırmalar devam ediyor. Buna göre D vitaminin hastalıktan korunmada çok önemli olduğunu belirten uzmanlar, normal düzeydeki D vitamini seviyelerinin Covid-19 tedavisinde avantaj sağladığını söylüyor.

Neşra Durmaz ANKARA 

Geçtiğimiz aylarda ABD’de yapılan bir araştırmada D vitamini yeterli olan kişilerin, koronavirüs kapma ve ölme ihtimalinin düşük olduğu tespit edildi. Yine 40 yaşın üzerindeki hastalarda, yeterli D vitamini seviyesine sahip olan hastaların, eksik olanlara göre ölme ihtimalinin yüzde 51’den daha düşük olduğu belirtildi. 

OMEGA-3 HASTALIĞA YAKALANMA RİSKİNİ AZALTIYOR

Özellikle pandemi döneminde talebin arttığı C vitaminin bazı uzmanlar tarafından tedaviye etki etmediği söylenirken bazı uzmanlarca ise yüksek doz C vitamininin Covid-19 ve diğer viral hastalıklarda akciğer hasarını azalttığı savunuluyor. Virüsün bağırsakları etkilediğini belirten uzmanlar tarafından da bağırsak sağlığını ve buradaki sağlıklı bakterileri artırmak için probiyotik alma tavsiyesinde bulunuluyor. Koronavirüs ile mücadelede Omega 3 de önemli bir yer tutuyor. Yapılan araştırmalarda, balık etindeki Omega-3’ün bağışıklık sistemini güçlendirdiği görülüyor. 

ÇİNKO, ENFEKSİYONA ETKİ ETMİYOR

İngiltere’de 327 bin 720 katılımcı üzerinde ek takviyelerin koronavirüs üzerindeki etkileri incelendi. Araştırmalar neticesinde, probiyotiklerin koronavirüs riskini yüzde 14, Omega-3 yağ asitlerinin yüzde 12, multivitaminlerin yüzde 13, D vitaminin ise yüzde 9 azalttığı tespit edildi. Ancak, katılımcı popülasyonunu sonrasında cinsiyet, yaş ve vücut kitle indeksine göre de değerlendiren ekip, bu takviyelerin her yaştan kadını koruduğunu bulurken erkeklerde aynı etkinin görülmediğini belirtti. Öte yandan C vitamini, çinko ve sarımsağın ise virüsün meydana getirdiği enfeksiyonun görülme sıklığını azaltmadığı ortaya konuldu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...