Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sitokin fırtınasına yerli ilaç ­çalışması

Sitokin fırtınasına yerli ilaç ­çalışması

SAĞLIK Haberleri

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Batu Erman, Covid-19 hastalığında ortaya çıkabilen sitokin fırtınasını önleyen yeni bir ilaç üzerinde çalıştıklarını söyledi.

İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Gül'ün yürütücülüğünde Koç Üniversitesi, Bezmiâlem Üniversitesi ve bir Türk ilaç şirketiyle birlikte geliştirilen bir kanser ilacının Covid-19 tedavisinde de kullanılabileceğini anlatan Prof. Dr. Erman, “Anakinra adı verilen protein bazlı bir kanser ilacının üretimi için araştırmalarımız devam ediyor. Bu ilaç, bağışıklık sisteminin aşırı aktif hâle gelmesi sonrası ortaya çıkan enflamasyonu yani sitokin fırtınasını baskılıyor. İlacın bu özelliğinden yola çıkarak koronavirüs enfeksiyonunu ağır geçirerek enflamasyon gösteren hastalarda da kullanmak için çalışıyoruz” dedi. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...