Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fazla şeker çocukların dikkatini dağıtıyor

Fazla şeker çocukların dikkatini dağıtıyor

SAĞLIK Haberleri

Obezitenin en önemli sebeplerinden biri olan aşırı şekerli gıdaların tüketiminin çocuklar üzerindeki önemli bir etkisi daha ortaya çıktı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Fazla şeker ve şekerli atıştırmalıklar tüketen çocukların dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu yaşadığını söyleyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Güncan, “Şeker, çocukların kan şekerinde dalgalanma oluşturarak beyin fonksiyonunu olumsuz etkiler. Çocuklar derslerine odaklanamaz, öğrenme güçlüğü yaşar. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu  daha sık görülür. Sağlıklı, zeki çocuklar yetiştirmek istiyorsak onları şekerli gıdalardan uzak tutmalıyız” dedi. Çocukluk döneminde aşırı  şekerli gıdalar tüketilmesinin çocukların büyüme hormonlarının salgılanmasını engelleyerek büyüme ve gelişme geriliği, obezite, diyabet, erken ergenlik, diş çürüklerine yol açtığını vurgulayan Dr. Güncan, şekerli gıdaların vücut savunmasını bozarak çocukların daha çok hastalanmalarına yol açtığını da söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...