Vegan beslenen çocuk daha kısa

Vegan beslenen çocuk daha kısa

SAĞLIK Haberleri

Polonya’da yapılan et yemeyen (vejeteryan) çocuklarla hiçbir hayvani ürün tüketmeyen (vegan) çocukların karşılaştırıldığı bir çalışma, vegan çocukların boylarının daha kısa ve kemiklerinin daha zayıf olduğunu gösterdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Araştırmada etin yanı sıra süt, yumurta hatta bal bile yemeyen vegan çocuklar diğerlerinden ortalama üç santimetre kısa çıktı. Bu çocukların kemiklerinin de daha zayıf olduğu, kemik mineral düzeylerinin de daha düşük olduğu belirlendi. Araştırmaya göre, her türlü besini yiyenlere göre vegan çocuklarda B12 vitamini eksikliği üç kat fazla. Araştırmacılar vegan çocukların ergenliğe de daha zayıf kemiklerle gireceklerini ve gelecekte osteoporoz ve kırık riski altında olacaklarını söyledi. Vegan beslenmenin tek iyi tarafı, bu çocukların kolesterollerinin ve vücut yağ oranlarının daha düşük olması.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...