Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzmandan kritik 'pazartesi' uyarısı: Vakalar artabilir

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Uzmandan kritik 'pazartesi' uyarısı: Vakalar artabilir

SAĞLIK Haberleri  / NTV

Prof. Dr. Aydın, kademeli normalleşmeyle gelen hareketliliğin virüs oranlarına yansıyacağını hatırlatarak, pazartesi günü için vakaların artabileceğini, bu sebeple sırası gelen vatandaşların en kısa zamanda aşısını yaptırması gerektiğini belirtti.

Türkiye, kısıtlama tedbirlerinin dikkatle gerçekleştirilmesi ve aşı uygulamalarının hız kazanması ile birlikte koronavirüse yönelik başarılı bir mücadele süreci yürütüyor. Söz konusu olumlu sürecin vaka oranlarına yansımaları da oldukça ümit verici nitelikte gerçekleşti. Fakat rehavete kapılmamak gerekliliğine dikkat çeken bir açıklama Prof. Dr. Aydın'dan geldi. Aydın, kümeleşmelere dikkat çekip, Pazartesi gününü işaret ederek, vakaların artabileceği uyarısında bulundu. 

"KÜMELEŞMELER, VAKA SAYILARINI ARTTIRACAK"
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Kemalettin Aydın, dikkat çeken bir "vaka" açıklaması yaptı. Prof. Dr. Aydın, kademeli normalleşme sürecinde artan hareketlilikle birlikte vakaların da artabileceğini ifade etti.

Prof. Dr.  Kemalettin Aydın, "Tahmin ediyorum önümüzdeki pazartesi günü biraz daha düğünlerin sayısı, toplantıların sayısı, yemekli düğünler gibi açılımlar normalleşmeler olunca insan hareketliliği ve insan kümeleşmeleri artınca doğaldır ki hayatımızda var olan virüs bir miktar daha rakamları yükseltir. Ama bu yükseltmenin büyük bir dalga olarak hayatımızı yeniden güz dönemine kadar tedirgin edecek bir yükselme olacağını düşünmüyorum" dedi.

Uzmandan kritik 'pazartesi' uyarısı: Vakalar artabilir

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...