Vücuttaki morluklar K vitamini eksiği belirtisi

Düzenleyen:
Vücuttaki morluklar K vitamini eksiği belirtisi

SAĞLIK Haberleri

Vücutta sebepsiz şekilde ortaya çıkan morarma ve kanamaların K vitamini eksikliğine bağlı olabileceğini söyleyen Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi İç Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Cuma Emiroğlu “K vitaminin eksikliği durumunda kanama, pıhtılaşma bozuklukları ve buna bağlı olarak pek çok organın fonksiyonlarında bozukluklar meydana gelebilir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Halk arasında önemi yeterince bilinmeyen K vitamininin kan, kalp ve kemik sağlığının koruyucusu olduğunu vurgulayan Dr. Emiroğlu, K vitamini eksikliğinde kanın pıhtılaşma süresinin uzadığını, vücutta kesik veya yara yokken eksikliğinde sebepsiz aşırı kanama ve morarmalar görülebileceğini belirtti. Dr. Emiroğlu, K vitamininin ıspanak ve pazı gibi yeşil, domates ve şalgam gibi kırmızı renk gıdalarla fermente ve hayvansal besinlerde, yağlı tohumlarda bulunduğunu anlattı. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...