Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Böbrek hastaları pandemide evde diyalizi tercih etti

Düzenleyen:
Böbrek hastaları pandemide evde diyalizi tercih etti

SAĞLIK Haberleri

Pandemi döneminde diyaliz merkezlerine gitmek istemeyen hastaların evde uygulanan bir tedavi olan periton diyalizini tercih ettiğini söyleyen Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bölümünden Doç. Dr. Ayça İnci “Periton diyalizi yapan hastalarımız tedavilerine evlerinde devam ettikleri için sosyal izolasyonlarını tam olarak sağlayabiliyor, enfeksiyondan daha rahat korunabiliyor” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Periton diyalizinin hemodiyalize göre hastaya daha geniş özgürlük alanı sağladığını aktaran Doç. Dr. İnci “Periton diyalizi karın boşluğuna yerleştirilen ince yumuşak bir kateterle karın içine belirli miktarlarda solüsyonlar doldurularak karın zarı aracılığıyla yapılıyor. Aktif hayatına ve işine devam etmek isteyenler, periton diyalizini tercih ediyor. Ayrıca yapılan çalışmalar, periton diyalizi yapılan son dönem böbrek hastalarında, nakledilen böbreğin hemodiyaliz gören hastalara göre daha erken çalışmaya başladığı gösteriyor” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...