Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kış virüsü yazın görülmeye başladı

Kış virüsü yazın görülmeye başladı

SAĞLIK Haberleri

Grip ve soğuk algınlığına benzer şikâyetlere sebep olurken tedavisinde gecikildiğinde akciğerleri tehdit eden RSV (Respiratuar Sinsisyal Virüs) enfeksiyonunun görülme sıklığı pandemiden sonra artış gösterdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Genellikle kış aylarında görülen enfeksiyon yaz aylarında da görülmeye başladı. Uzmanlar, pandemi döneminde izole olan ve bağışıklık sistemi gelişmeyen çocukların, açılmayla birlikte kalabalık ortamlara girmesi sonucu RSV riskinin arttığını bildiriyor. İngiltere de yapılan bir çalışma, pratisyen hekimler ve hastaneler tarafından alınan örneklerde RSV pozitiflik oranının son beş hafta içinde yüzde 1,2’den yüzde 8,9’a yükseldiğini gösterdi.

Çocukların büyük bir bölümünde hafif geçecek olan RSV enfeksiyonunun 2 yaş altında özellikle erken doğan ve kalp problemi yaşayan çocuklarda hayati risk taşıdığını vurgulayan uzmanlar “Altı aydan küçük bebeklerde alt solunum yolu ( bronşit ve zatürre) enfeksiyonlarının yüzde 35- 50’si RSV virüsüne bağlı olarak gelişir. RSV virüsü insandan insana geçer. En sık görülen belirtileri ateş, tıkanıklık, öksürüktür. Bebeklerde hırıltı, zor, kısa veya hızlı nefes alma, mavimsi cilt, sinirlilik, hâlsizlik veya bebeklerde nefes darlığı da belirtiler arasındadır. Çocuğunuzun bu semptomlardan herhangi birini gösterdiğini görürseniz mutlaka doktorunuza danışın” uyarısında bulunuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...