Günlük sütü 2 günde tüketin

Günlük sütü  2 günde tüketin

SAĞLIK Haberleri

Sütün 12 ve 40 saniye arasında 85 derece kaynatılıp soğutulmasıyla elde edilen pastörize sütün, besin değerlerini kaybetmeden zararlı mikroorganizmalardan temizlendiğini söyleyen beslenme ve diyet uzmanı Yeşim Nemutlu, süt tüketiminde pastörize sütün tercih edilmesini tavsiye ediyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Pastörize günlük sütlerin hemen buzdolabına konması ve kapağını açtıktan sonra bir iki gün içerisinde hızla tüketmek gerektiğini hatırlatan Nemutlu  “Daha çok çocukların tükettiği kakaolu ve çilekli sütlerin içerisinde süt tozu bulunmakta, bu sebeple tüketimini fazla önermiyoruz.  Kendi hazırladığımız muzlu, çilekli ve kakaolu sütler çok daha sağıklı bir seçim olacaktır” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...