Pfizer/BioNTech: 3. doz aşı Delta'ya karşı 11 kat daha korucuyu

Düzenleyen:
Pfizer/BioNTech: 3. doz aşı Delta'ya karşı 11 kat daha korucuyu

SAĞLIK Haberleri

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech, 3. doz aşının Covid-19’un Hindistan’da ortaya çıkan Delta mutasyonuna karşı daha güçlü koruma sağladığını açıkladı.

Covid-19 aşılarının DePfizer lta varyantına karşı etkili olup olmadığı tartışılıyor. Çoğu uzman 3.doz aşı yapılmasını önerirken kimi buna karşı çıkıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Pfizer ve BioNTech firmaları 3. doz aşının Delta mutasyonuna karşı güçlü koruma sağladığını söyledi. Üçüncü doz aşının, 18-55 yaş arasındaki kişilerde Delta'ya karşı 2’inci doza kıyasla 5 kat fazla antikor ürettiği ifade edildi. 65-85 yaş arasındaki kişilerde de 2’inci doza kıyasla 11 kat fazla antikor ürettiği aktarıldı. İlk doza kıyasla ise 100 kat daha fazla korucuyu olduğu bildirildi. Güney Afrika'da ortaya çıkan Beta mutasyonuna karşı ise 2’inci dozdan çok daha yüksek koruma sağladığı belirtildi.






 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...