HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Baş ağrısı ile gitti böbrek nakli oldu

Düzenleyen: /
Baş ağrısı ile gitti böbrek nakli oldu
Yüksek Tansiyon, Böbrek Yetmezliği, Organ Nakli, Haber

SAĞLIK Haberleri

Baş ağrısı ile başvurduğu hastanede böbrek hastası olduğunu öğrenen Gökhan Gülen ağabeyinden alınan böbrekle sağlığına kavuştu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Özel bir şirkette çalışan 35 yaşındaki Gökhan Gülen bir süredir dayanılmaz baş ağrıları çekiyordu. Başvurduğu birçok bölümden ağrı kesici verilerek evine gönderildi. Son olarak gittiği hastanede yüksek tansiyona bağlı olarak böbrek yetmezliği hastası olduğunu öğrendi. Tek çaresi diyalize girmek ya da böbrek nakliydi. Pandemi dönemi olduğu için bir süre ilaçlarla tedavisi devam ettirilen Gülen, Sağlık Bakanlığının organ bekleme listesine girdi. Önünde yüzlerce kişi vardı. Zamanı daralıyordu.

AĞABEYİ BÖBREĞİNİ VERDİ
Kardeşinin diyalize girmesine gönlü razı olmayan 43 yaşındaki ağabeyi Hakan Gülen verici olmak istedi. Ağabey ile kardeşin doku uyumları mükemmel çıkınca, Hakan Gülen bıçak altına yatarak hiç düşünmeden böbreğini verdi. Gökhan ve Hakan kardeşlerin ameliyatı İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan ve Nefrolog Doç. Dr. Osman Şahin tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Kuaförlük yapan Hakan Gülen, 1 hafta sonra işinin başına döndüğünü belirterek, “Organ bağışı herkesin bilincinde olması gereken bir durum. Yine olsa yine verirdim. Allah bana 2 böbrek vermişti. Birini de abime emanet ettim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...