Prostat kanseri için köprü maviye boyandı

Düzenleyen:
Prostat kanseri için köprü maviye boyandı

SAĞLIK Haberleri

Türk Tıbbi Onkoloji Derneğinin, ‘Tak Bi Mavi Kravat, Prostat Kanserine Dikkat!’ sloganıyla prostat kanserine dikkat çekmek için dört yıldır yürüttüğü kampanya, bu yıl TSYD’nin desteğiyle yeşil sahalara inerken, iki yakayı birbirine bağlayan Fatih Sultan Mehmed Köprüsü’nü de mavi renk ile ışıklandırdı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Prostat kanserinin daha çok ileri yaşlardaki erkeklerde görüldüğünü söyleyen Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Dinçer hastalığın çoğunlukla belirti vermeden gelişebileceğini söyleyerek “Ancak sık idrara çıkma, idrarda kan görülmesi, ileri safhalarda kemik ve sırt ağrıları, idrar kaçırma prostat kanserinin belirtileri arasındadır. Hastalığın her aşamasında tedavi yöntemleri mevcut. Prostat kanserinin tedavisinde hastaya kemoterapi vermeden de uygulayabildiğimiz hormon baskılayıcı tedavi yöntemleri bulunuyor. Bunun dışında nükleer tıbbı da tedavide kullanabiliyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...