Nar kabuğu varyantları da durduruyor

Düzenleyen:
Nar kabuğu varyantları da durduruyor

SAĞLIK Haberleri

Nar kabuğu ile yapılan laboratuvar çalışmaları, nar kabuğu ekstresi, zerdeçal ve zencefil içeren pastilin Covid-19 başta olmak üzere MERS, SARS gibi virüsleri yok ettiğini gösterdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Nar kabuğu özütü, zencefil ve zerdeçal içeren formülün son olarak koronavirüs varyantları üzerinde etkinliğinin araştırıldığını söyleyen Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada “İlk çalışmada orijinal koronavirüs üzerindeki etkinlik araştırılmıştı. Burada etkili olduğu 120 saatlik ölçüm süresi içerisinde belirli bir seyreltileme durumunda koronavirüsün gelişmesini 42 saat engellediği görülmüştü. Geçtiğimiz ay tamamlanan İngiliz varyantı üzerinde yapılan laboratuvar çalışmasında, bu üçlü formülasyonun virüsün hücre içerisine girmesini engellediği görüldü” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...