Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Varyant geçirmez' koronavirüs aşısında denemeler başladı

Düzenleyen:
'Varyant geçirmez' koronavirüs aşısında denemeler başladı

SAĞLIK Haberleri

İngiltere'de koronavirüsün yeni varyantlarına karşı mRNA teknolojisine sahip 'varyant geçirmez' olarak adlandırılan bir aşı geliştirildi. İlk faz denemeleri başlanan yeni aşıda, sonuçların 2022 yılının bahar aylarında açıklanması bekleniyor.

Tüm dünyada koronavirüs ile mücadele sürerken, ortaya çıkan yeni varyantlar aşılama çalışmalarında ilerlemeyi güçleştiriyor. Uygulanan koronavirüs aşılarının varyantlar üzerindeki etkinliğine dair çalışmalar sürerken, ABD'li ilaç şirketi Gritstone yeni bir aşı geliştirdi.

Gritstone, Manchester Üniversitesi ve NHS Foundation Trust (İngiltere Ulusal Sağlık Servisi Vakfı) işbirliği ile İngiltere'de geliştirdiği mRNA teknolojisine sahip yeni aşıyla birlikte varyantlara karşı etkili olmayı hedefliyor. 'Varyant geçirmez' olarak da adlandırılan GRT-R910 aşısının ilk faz denemeleri geçtiğimiz günlerde başlarken, sonuçların 2022 yılının bahar aylarında açıklanacağı bildirildi.

"SÜREKLİ TETİKTE OLMAYA İHTİYAÇ VAR"

63 yaşındaki Andrew Clarke ve 64 yaşındaki eşi Helen Clarke üzerinde ilk kez denenen mRNA aşısının başarılı olması durumunda koronavirüsün yeni varyantları üzerinde kullanıma sunulacağı açıklandı.

'Varyant geçirmez' koronavirüs aşısında denemeler başladı

‘Varyant geçirmez’ aşı ile ilgili konuşan Manchester Üniversitesi'nden Profesör Andrew Ustianowski, "Artık birinci nesil aşılara karşı bağışıklık tepkisinin, özellikle yaşlı insanlarda zayıflayabileceğini biliyoruz" derken, "Yeni ortaya çıkan varyantların yaygınlığı ile birleştiğinde, Covid-19'u uzak tutmak için sürekli tetikte olmaya açık bir şekilde ihtiyaç var" diye konuştu.

Ustianowski, "Güçlendirici aşı olarak uygulanması planlanan GRT-R910’un, özellikle hastaneye yatış ve ölüm riski altında olan hassas yaşlı nüfusun korunmasında kritik olabilecek güçlü, dayanıklı ve geniş bağışıklık tepkileri ortaya çıkaracağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. (NTV)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...