HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Grip ve Covid-19 aşısı yaptıracaklar dikkat!

Düzenleyen: /
Grip ve Covid-19 aşısı yaptıracaklar dikkat!
Grip Aşısı, Koronavirüs, Haber

SAĞLIK Haberleri

Grip ve koronavirüs belirtilerinin birbirine benzemesi sebebiyle Covid-19’un geç teşhis edilmesinden endişelenen uzmanlar, koronavirüs aşısının yanında grip mevsiminde mutlaka grip aşısının da yaptırılmasını tavsiye ediyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Grip aşısının risk grubunda olan 6 ay ve üzerindeki çocuklara, erişkinlere ve 65 yaş üzerinde kronik rahatsızlığı bulunanlara yapılmasının faydalı olacağını hatırlatan Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, her iki aşının da birer gün arayla ya da aynı gün yapılabileceğini söyledi. Vatandaşın grip aşısı ile koronavirüs aşısı arasında süre kısıtlaması olup olmadığını merak ettiğini ifade eden Prof. Dr. Arıca, “Herhangi bir kısıtlama yok çünkü ikisi de canlı aşı değil. Genellikle canlı aşılar arasında 1 ay veya 28 gün geçmesi gerekiyor ama koronavirüs ile grip aşısı arasında herhangi bir zaman bırakmaya gerek yok. Aynı gün veya bir gün arayla olabiliriz" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...