Hiçbir antibiyotik Covid’den korumaz

Hiçbir antibiyotik Covid’den korumaz

SAĞLIK Haberleri

Dr. Songül Özer, Covid-19'dan korunmak için antibiyotik kullanmak isteyenleri uyardı: Vücutta hastalık yapan başka bir mikroorganizma olan bakterileri öldüren antibiyotiklerin, virüsler üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Antibiyotiklerin doktorun uygun görmesi durumunda vücuttaki bakterilerle savaşmak üzere kullanıldığını söyleyen enfeksiyon hastalıkları ve mikrobiyoloji uzmanı Dr. Songül Özer, bazı kişilerin antibiyotiğin aşıdan koruduğunu düşünerek aşı olmadığını belirterek “Covid-19 bir virüs. Vücutta hastalık yapan başka bir mikroorganizma olan bakterileri öldüren antibiyotiklerin, virüsler üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Bu yüzden Covid-19’u engellemek için antibiyotik kullanmak işe yaramaz” dedi.

Antibiyotik kullanan bir grup insanın da Covid-19 aşısı olmaktan çekindiğini hatırlatan Dr. Özer “Antibiyotik kullanmak bağışıklık sistemini baskılamaz. Antibiyotiği gerekli olduğu zamanlarda kullanmalısınız. Covid-19 aşısının antibiyotikle hiçbir ilgisi yoktur. Antibiyotik kullanan kişiler de aynı anda Covid-19 aşısı yaptırabilir” diye anlattı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...