Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sarımsağın kokusunu azaltmak için sütle tüketin

Sarımsağın kokusunu azaltmak için sütle tüketin

SAĞLIK Haberleri

Beslenme uzmanı Eda Balcı, sarımsak tüketiminin kolestrole iyi geldiğini, kan şekerini düzenlediğini söyleyerek kokusundan rahatsız olunması durumunda sütle tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Halk arasında “doğal antibiyotik” olarak bilinen sarımsağın antibakteriyel özelliği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı koruduğunu söyleyen Beslenme uzmanı Eda Balcı “Yüksek tansiyon, kalp hastalıkları üzerine etkili olan sarımsak, kolesterolü düşürür, yaraları iyileştirir, diyabetlilerde kan şekerini düzenler. Kanserden koruyucu etkisi vardır. Ancak tansiyonu, ülseri, düşük tansiyonu veya tiroit problemleri olanların sarımsağı dikkatli tüketmesi gerekir” dedi.  Pişirilmeden tüketilen sarımsağın daha faydalı olduğunu hatırlatan Balcı, kokusunun rahatsız edici olabileceğini belirterek “Sarımsağın uzun süreli pişirilmemesi gereklr. Yemeklere piştikten sonra eklenirse besin ögesi kaybı önlenebilir. Çiğ sarımsağın kokusunu azaltmak için sütle tüketilmesi tavsiye edilir” şeklinde konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...