Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

26 Eylül koronavirüs tablosu

Düzenleyen:
26 Eylül koronavirüs tablosu

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de son 24 saatte 341 bin 221 Covid-19 testinin yapıldığını, 25 bin 861 kişinin testinin pozitif çıktığını ve 228 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Koronavirüsle zorlu mücadelenin sürmeye devam ettiği bu günlerde, Bakan Koca'nın sıkça üzerinde durduğu kritik eşik olan 20 bin vaka bandının altına henüz inilemedi. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre; Türkiye'de son 24 saatte 341 bin 221 Covid-19 testi yapıldı, 25 bin 861 kişinin testi pozitif çıktı, 228 kişi hayatını kaybetti. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, kararlık mesajı vererek hastalıkla mücadeleye bir kez daha davet etti.

26 Eylül koronavirüs tablosu

228 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 26 Eylül’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 25 bin 861 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 228 oldu. Bir günde toplam 341 bin 221 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 24 bin 875 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 70,18 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 86,10 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 107 milyon 840 bin 404’e yükseldi.

AŞILAMADA İLK SIRADA KIRKLARELİ, SON SIRADA ŞANLIURFA VAR
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 77,6 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli’ni Amasya, Muğla, Eskişehir, Çanakkale, Ordu, Edirne, Balıkesir, Burdur ve İzmir takip etti.

“En düşük aşılama Şanlıurfa”
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 44,0 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Mardin, Bitlis, Batman, Muş, Diyarbakır, Siirt, Ağrı, Bingöl ve Şırnak takip etti.

26 Eylül koronavirüs tablosu"KARARLILIKLA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPALIM"
Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Maske takanların sayısı? Sosyal mesafe kuralına dikkat edenlerin sayısı? Tam doz aşı olanların sayısı?
Salgınla mücadelenin gereklerini yapanlar arttıkça, yeni vaka sayılarımız ve ona bağlı olarak vefat sayılarımız azalacak. Hep birlikte, kararlılıkla, üzerimize düşeni yapalım” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...