Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuklara obezite ameliyatı yapılır mı?

Çocuklara obezite ameliyatı yapılır mı?

SAĞLIK Haberleri

Çocukluk çağı obezitesi Tip 2 diyabet, kalp ve damar hastalıkları, böbrek hastalıkları ve kanser riskini de beraberinde getiriyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Medikal yöntemler ve hayat tarzı değişiklikleri ile kilo veremeyen yetişkinlerde kullanılan obezite cerrahisi, çocukların gelişimin bozacağı için bilim adamları tarafından tavsiye edilmiyor. Ancak Suudi Arabistan’da yapılan bir çalışma ameliyat olan 5 ila 21 yaşındakiler arasında büyüme farkı olmadığını ortaya koydu. Sonuçlar, obezite ameliyatının, ameliyattan on yıl sonra kilo vermelerine ve Tip 2 diyabeti tersine çevirmelerine yardımcı olduğunu gösterdi. Ayrıca boylarındaki büyümeyi engellemedi. King Saud Üniversitesinden bariatrik cerrahi profesörü Dr. Aayed Alqahtani “Cerrahi olarak erken müdahale ederseniz, çocukların obezite ile ilgili hastalıklarını erken tedavi edebilir ve hayat kalitelerini iyileştirebilirsiniz. Daha uzun süre beklerseniz, hastalıkları geri döndürülemez hâle gelebilir” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...