Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BioNTech/Pfizer 5-11 yaş grubu için izin başvurusu yaptı

BioNTech/Pfizer 5-11 yaş grubu için izin başvurusu yaptı

SAĞLIK Haberleri

BioNTech ve Pfizer, geliştirdikleri koronavirüs aşısının Avrupa Birliği ülkelerindeki 5-11 yaş grubu çocuklara uygulanması için izin başvurusu yaptı. İki şirket klinik araştırma sonuçlarını Avrupa İlaç Ajansı’na ilettiklerini belirtti.

BioNTech ve Pfizer şirketleri Cuma günü yaptıkları açıklamada klinik araştırma sonuçlarını Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) iletildiğini belirtti. Ajansa sunulan verilerin ABD'de yapılan izin başvurusunda kullanılan verilerle aynı olduğu ifade edildi. İki şirket tarafından yapılan açıklamaya göre aşı izni için yapılan klinik araştırmada aşının 5 ile 11 yaş arasındaki 2 bin çocuk üzerinde denendiği ve yetişkinlerde 30 mikrogram olan aşının dozunun iğne başına 10 mikrograma kadar düşürüldüğü aktarıldı.

AŞI OLAN 5-11 YAŞ GRUBU AYNI TEPKİLERİ VERDİ

Aşı olan 5-11 yaş grubu çocukların 16-25 yaş aralığındaki yaş grubuna benzer bağışıklık tepkileri verildiği görüldü. BioNTech/Pfizer'in korona aşısının uygulanmasına Avrupa'da şu anda 12 yaş üstüne koşullu olarak izin veriliyor. Yetişkinler ikinci dozun üzerinden 6 ay geçtikten sonra güçlendirici doz olarak da tanımlanan üçüncü dozu yaptırabiliyor. Ancak üçüncü doz aşının yapılıp yapılmayacağına her ülkenin yetkili sağlık kurumu karar veriyor. Almanya'da Daimi Aşı Komisyonu (Stiko) geçen hafta 70 yaş üstüne güçlendirici dozu yaptırmalarını tavsiye etmişti.       

                                  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...