HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayısı günler sonra kritik seviyenin altına düştü

Düzenleyen: /
Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayısı günler sonra kritik seviyenin altına düştü
Koronavirüs, Türkiye, Vaka, Haber

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, 16 ekim koronavirüs tablosunu aylaştı. Buna göre; Türkiye'de son 24 saatte 357 bin 167 Covid-19 testi yapıldı, 28 bin 537 kişinin testi pozitif çıktı, 212 kişi hayatını kaybetti. Böylece günler sonra vaka sayısı 30 seviyesinin altına gerilemiş oldu.

Günlük koronavirüs vaka tablosu, umutlandıran veriler sundu. Söz konusu tabloda vaka sayısının günler sonra kritik 30 bin eşiğinden aşağısına indiği görüldü. Söz konusu verilere göre;  Türkiye'de son 24 saatte 357 bin 167 Covid-19 testinin yapıldığı, test sonucunda 28 bin 537 kişinin pozitif çıktığı ve 212 kişinin de  hayatını kaybetti öğrenildi.

Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayısı günler sonra kritik seviyenin altına düştü 16 Ekim 2021 günlük koronavirüs tablosu.

212 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
16 Ekim’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 28 bin 537 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 212 oldu. Bir günde toplam 357 bin 167 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 25 bin 611 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 76,09 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 88,34 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 113 milyon 862 bin 236’a yükseldi.

İLLERE GÖRE AŞI DOZ ORANI
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 81,1 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Kırklareli, Ordu, Amasya Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 50,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Diyarbakır, Batman, Muş, Siirt, Mardin, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt takip etti.

"YENİ VAKALAR İÇİNDE GENÇLERİN ORANI ARTIŞ GÖSTERİYOR"
Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni vakalar içinde gençlerin oranı artış gösteriyor. Umulanın aksine, üniversite öğrencilerimiz arasında aşılanma oranı düşük. Sağlıklı bir eğitim ortamı için gençlerimiz aşılarını aksatmadan yaptırmalı. Toplum, bütün gençlerinin aşı olarak mücadeleye katılmalarını bekliyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...