'Rota virüs' alarmı: Çocuklarda ishal ve kusma arttı

Düzenleyen:
'Rota virüs' alarmı: Çocuklarda ishal ve kusma arttı

SAĞLIK Haberleri

Çocuklarda rota virüsün son zamanlarda çok sık görüldüğünü belirten Dr. Yasin Karataş, yeni bir salgın yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Son günlerde özellikle kreş ve ilkokullarda ishal ve kusma vakalarında artış gözleniyor. Bu şikâyetlerin büyük oranda Rota Virüs enfeksiyonundan kaynaklandığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yasin Karataş, temizlik ve mesafe kurallarına dikkat edilmezse bir salgın yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. 

Hastaların bazılarının ishal ve kusma ile gelirken, bazen bu belirtilere yüksek ateşin de eşlik edebildiğini aktaran Dr. Karataş “Bu da aileleri korona korkusu ile doktora yönlendiriyor. Özellikle mevsim gereği Rota Virüs uyandı, diğer bakteriyel ishaller de en çok temasla bulaşıyor. Yaşadığımız pandemi ortamını da göz önünde bulundurarak sosyal mesafeye ve kişisel hijyene özen göstermek önem taşıyor” dedi.

BESLENMEYE DİKKAT!

İshal ve kusması olan çocuğun beslenmesine de dikkat etmek gerektiğini hatırlatan Dr. Karataş “İshal olan çocuklarda tuz kaybı çok fazladır ve bunu yerine koymak için aşırı tuz vermek yanlıştır. Hazır ayranın tuz oranı idealdir. Tuzun vücut tarafından emilebilmesi için gerekli şekerin meyve suyundan değil meyveden alınması gerekir” diye anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...