HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pandemi erken ergenliğe soktu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Pandemi erken ergenliğe soktu
Pandemi, Ergenlik, Sağlık, Haber

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Koronavirüs nedeniyle çocuklarının bağışıklığını güçlendirmek isteyen aileler, kullandıkları destekleyici ürünlerle çocuklarının erken ergenliğe girmesine neden oldu.

Türk Pediatri Kurumu tarafından düzenlenen 56. Türk Pediatri Kongresinde konuşan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Pirgon, pandemi döneminde ailelerin çocuklarını enfeksiyondan korumak için kullandığı destekleyici ürünlerin erken ergenliğe sebep olduğunu belirtti.

Pirgon, “Anne babalar çocuğun bağışıklığı yükselsin diye bitkisel ürünler, ne olduğunu bilmediğimiz vitamin hapları verdiler. Bu ürünlerin bir kısmı endokrin bozucu etki yaparak hormonal sistemi değiştirdi ve erken ergenliğe sebep oldu. Kapanmaların bitmesinden hemen sonra polikliniklerimize ergenliği başlamış, 6, 7, 8 yaşında kızlar başvurdu. Ne yaptığını sorduğumuz aileler, 1 yıl boyunca bağışıklık sistemini güçlendirecek bitkisel ürünler içirdiklerini söyledi” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...