Avrupa’da hızla yayılıyor: OMICRON Almanya'ya da sıçradı

Düzenleyen:
Avrupa’da hızla yayılıyor: OMICRON Almanya'ya da sıçradı

SAĞLIK Haberleri

Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron mutasyonunun, Almanya'da bir koronavirüs hastasında görüldüğü iddia edildi.

Koronavirüs salgına yönelik endişeler, dünyada keşfedilmeye başlayan yeni mutasyonlarla arttı. Söz konusu mutasyonların hastalığı tekrar ettirebileceği gibi aşıya karşı da dirençli olabileceği tespitleri yeni dalgaların kapıda olabileceği endişesini başlattı. Bu bağlamda Almanya’da koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron olduğundan şüphelenilen 1 vaka tespit edildi.

KARANTİNAYA ALINDI
Güney Afrika'da ortaya çıkan koronavirüsün yeni mutasyon türü Omicron yayılıyor. Almanya'da Hessen Eyaleti Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Kai Klose sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Omicron mutasyonunun Almanya’ya gelmiş olması ihtimal dahilinde" ifadelerini kullandı. Gece saatlerinde Güney Afrika'dan Frankfurt Havalimanı’na gelen 1 kişide Omicron'a benzer “pek çok mutasyon geçirmiş” virüs tespit edildiğini belirten Bakan Klose, Omicron mutasyonuna dair şüphelerin olduğunu ve söz konusu yolcunun karantinaya alındığını aktardı.

DSÖ ADINI OMICRON OLARAK DEĞİŞTİRDİ
Dünya Sağlık Örgütü, dünyayı alarma geçiren koronavirüsün yeni varyantının adı belli oldu. Dünya Sağlık Örgütü B.1.1.529 kodlu varyanta Yunan alfabesinin onbeşinci harfi olan OMICRON adını verdi.

İlk kez Güney Afrika'da ortaya çıkan varyantın risklerini görüşmek üzere Cenevre'de toplanan DSÖ Danışma Grubu OMICRON'u "endişe verici" olarak tanımladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...