Fabrikasyon turşulardaki gizli tehlike
Düzenleyen:
Zeliha Mangırcıoğlu
SAĞLIK Haberleri
İçerdiği A vitamini dolayısıyla bağışıklığı yükselten, sağlıklı görmeye faydası olan turşu fabrikasyon olarak üretildiğinde tam bir tehlike deposu olabiliyor.
ZİYNETİ KOCABIYIK
Tabii yollarla üretilmiş fermente turşuların bakteri içeriği açısından da sağlığı desteklediğini söyleyen Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ “Doğal yollardan üretilmemiş ve fermantasyonu tamamlanmamış turşuları tüketmemek gerekir. Bunlar kendini zehirlemek dışında bir işe yaramaz. İçerisindeki yoğun tuz hem kanser hem de hipertansiyon açısından da risk oluşturur. Doğal yollarla üretilmiş turşu da kararında tüketilmelidir” uyarısında bulundu.