HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kritik gen keşfedildi: Koronavirüsü neden bazı kişilerin hafif atlattığı belli oldu

Düzenleyen: /
Kritik gen keşfedildi: Koronavirüsü neden bazı kişilerin hafif atlattığı belli oldu
Covid-19, Araştırma, Koronavirüs, Haber

SAĞLIK Haberleri

2019 yılının sonlarına doğru ortaya çıkan koronavirüs bugüne kadar dünya çapında 5.5 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olurken, bazı insanların neden covid-19 enfeksiyonunu hafif geçirdiğine dair araştırma yapan bilim adamları dikkat çekici bir gen keşfetti.

Koronavirüsün ortaya çıkmasından bu yana araştırmalar devam ediyor. Bilim adamları, “Koronavirüs testi pozitif çıktı ama belirtileri hafif” olarak duyduğumuz insanlar üzerinde yaptığı bir çalışmada yeni bir gen keşfetti. İsveç’te yapılan çalışmada, Covid-19’a doğuştan bağışıklığı olan kişilerde keşfedilen bu gen, koronavirüsün bulaşmasını engelliyor.

VÜCUDA BİLGİ GÖNDERİYOR

Karolinska Enstitüsü’ndeki bilim adamları tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Covid-19 bulaşmasını engelleyen yeni bir gen keşfedildiği duyuruldu. Uzmanlar, bu genin SARS-CoV-2 virüsünü yok edecek proteini üretmek için vücuda bilgi gönderdiğini söyledi.

Kritik gen keşfedildi: Koronavirüsü neden bazı kişilerin hafif atlattığı belli oldu

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de yapılan bir çalışmada ise Covid-19 virüsünün havaya uçtuktan 20 dakika içinde insanlara bulaşma yeteneğinin yüzde 90’ını kaybettiği tespit edilmişti.

KORONAVİRÜSÜ YÜZDE 20 DAHA HAFİF GEÇİRİYORLAR

Çalışmayı gerçekleştiren bilim adamları, Afrika’dan gelen her 10 bireyden 8’inde bu genin bulunduğunu açıkladı. Bu gene sahip olan kişilerin koronavirüsü yüzde 20 daha hafif geçirdiği saptandı. Bilim adamları, bu genin virüse karşı bir ilaç geliştirmekte kritik önemi olduğunu söyledi.

Çalışma, Nature Genetics adlı akademik dergide yayımlandı. Araştırmanın başındaki isim McGill Üniversitesi’nden Brent Richards, “Covid-19’a karşı yeni ilaç geliştirirken genetik risk faktörlerini anlamaya başlıyoruz” dedi.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...