HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu: Enfeksiyon geçirmek ve çift doz aşı bir sene Covid’den koruyor

Düzenleyen: /
İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu: Enfeksiyon geçirmek ve çift doz aşı bir sene Covid’den koruyor
Aşı, Koronavirüs, Covid-19, Haber

SAĞLIK Haberleri

İngiltere’de Sağlık Güvenliği Kurumu, daha önce Covid geçirmenin, çift doz aşıyla birlikte bu enfeksiyona karşı en az yüzde 90 koruma sağladığını bildirdi. Araştırmalara göre koruma bir seneden fazla sürüyor.

35.000 sağlık çalışanının araştırmasında, Covid geçiren aşısız kişilerde sonraki 3 ila 9 ay arasında enfeksiyona karşı yüzde 85 koruma görüldü. Bu oran enfeksiyondan 15 ay sonra yüzde 73’e düştü. Covid geçirmiş çift doz aşılılarda ise bu rakamlar 9 aya kadar yüzde 91, 15 ay sonrasında yüzde 90 olarak gerçekleşti.

O TEZ ÇÜRÜDÜ

Bulgular İngiltere Milli Sağlık Sistemi (NHS) anestezi uzmanlarından Dr. Steve James’in, Covid geçirmiş kişilerin aşı yaptırmasına gerek olmadığı tezini çürüttü. Araştırmaya liderlik eden Dr. Susan Hopkins, araştırma sonuçlarını James’in iddiaları üzerine açıkladı.

KORONAVİRÜS ATLATIP AŞI OLANLAR ‘SÜPER BAĞIŞIKLIK’ KAZANIYOR

Öte yandan ABD’li bilim adamları tarafından geçtiğimiz günlerde başka bir araştırma yapılmıştı. Araştırmaya göre, aşılandıktan sonra koronavirüs ile enfekte olan kişilerin ‘süper bağışıklık’ kazandığı açıklanmıştı. Oregan Healt and Science Universiy’de yapılan çalışmada tam aşılı kişiler incelendi ve önemli bir sonuca ulaşıldı. Araştırmaya göre “Aşıları tam olup koronavise yakalananlar ‘süper bağışıklığa’ sahip oluyor” denilmişti. California Üniversitesi’nde görevli doktor Monica Gandhi ise çalışma sonuçları hakkında önemli bir bilgi paylaştı: “Aşılamanın ardından geçirilen koronavirüs, yalnızca aşılanmış olanlara göre daha güçlü bağışıklık oluşturuyor.”


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...