Çocukları tatilde tabletten uzak tutun

Çocukları tatilde tabletten uzak tutun

SAĞLIK Haberleri

Boyun fıtığında yaş ortalamasının gittikçe düştüğünü belirten uzmanlar, ara tatilde çocukların telefon ve tabletten uzak tutulması konusunda uyarılarda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Son dönemlerde boyun fıtığındaki yaş ortalamasının gittikçe düştüğünü, gençlere ve çocuklara kadar gerilediğini bildiren uzmanlar, ara tatilde çocukların mümkün olduğu kadar cep telefonu ve tabletten uzak tutulması gerektiği tavsiyesinde bulundu.  Bunun sebebinin gençlerde yanlış cep telefonu kullanımı, çocuklarda ise uzun süre eğilerek tablete bakmak olduğunu söyleyen beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Mahmut Akyüz “Başımızın boynumuz üzerindeki ağırlığı 5 kilogramken öne doğru eğdiğimiz zaman yaklaşık 20-25 kilograma ulaşıyor. Bu da boyun omurlarını zedeleyerek boyunda ciddi travma ve boyun fıtığı riskini ortaya çıkarıyor” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...