Prof. Dr. Haydar Sur: Aşı rehaveti virüsü yayıyor

Prof. Dr. Haydar Sur: Aşı rehaveti virüsü yayıyor

SAĞLIK Haberleri

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, vaka sayılarının artmasında aşı rehavetinin etkili olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Omicron’un toplumda hızlı şekilde yayılmasında rehavetin büyük rolü olduğunu vurgulayan Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haydar Sur “Omicron varyantının yol açtığı enfeksiyonun daha hafif geçiyor olması insanların kişisel korunma tedbirlerini gevşetmesine sebep oldu. Bunun üzerine bir de ‘Zaten ben aşılıyım, bir şey olmaz’ rehaveti eklenince yeni varyant kolaylıkla yayılma zemini buldu” dedi. Hatırlatma aşılarının önemine de işaret eden Prof. Dr. Sur “Hiçbir aşı ömür boyu bağışıklık sağlamıyor. Kişilerin bünyesine ve genetik faktörlerine göre bazı kişilerde altı ayda bazılarında bir yılda bazılarında ise üç ayda aşının etkisi azalıyor. Aşı, hastalığı hafif geçirmeyi sağlıyor ancak hasta olmayı engellemiyor” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...