Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzmanı uyardı: Karda eğleneyim derken sakat kalmayın

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Uzmanı uyardı: Karda eğleneyim derken sakat kalmayın

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı sakatlanma ve yaralanma vakalarını da beraberinde getirdi. Uzmanlar ise karlı ve buzlu zeminde kayıp düşmelere karşı uyarıda bulunarak dikkatli olmak gerektiğini hatırlattı.

Kar yağışıyla birlikte buzlanma nedeniyle yolda yürümek zorlaştı. Geciken karın özlemiyle eğlenmek için veya iş yaşamı gereği dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşların yaşadığı burkulma vakalarında da gözle görülür bir artış yaşandı. Ciddi sakatlanmalara yol açabilen kazalara karşı karşıya kalanlar, hastanelerin yolunu tuttu. Gizli buzlanmaya bağlı olarak artan düşme ve burkulma vakaları sonrası uyarılarda bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Burkay K. Kaçıra, kalıcı sakatlıkların önüne geçilebilmesi için tavsiyelerde bulundu, burkulmaların çok basite alınmaması gerektiğinin altını çizdi.

AYAK BİLEĞİ YARALANMALARINI ÇOK BASİTTE ALMAMAK GEREKİYOR

Kalıcı sakatlıklardan korunmak için penguen yürüyüşünün öneminden bahseden Doç. Dr. Burkay K. Kaçıra, şöyle konuştu:

“Son günlerde yaşadığımız soğuk havalar ciddi karlanma ve buzlanmaya sebep oluyor. Özellikle kaldırımda oluşan buzlanma vatandaşların kayıp yaralanmasına sebep oluyor. Son günlerde kayma nedeniyle ayak burkulma şikayetleriyle karşılaşmaya başladık. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirme ihtiyacı hissettik. Ayak bileği yaralanmalarını çok basitte almamak gerekiyor. Sıklıkla gördüğümüz şey. Ayak bileğindeki bağların yaralanmasını insanlar çok basit bir durum olarak görüyor. Burkulma görüp erteleyebiliyor. Basit bir bağ yaralanması düzgün tedavi edilmediğinde ilerleyen dönemlerde ciddi sorunlara yol açabiliyor. Yaralanmaların ciddi alınıp uzman hekim tarafından değerlendirilmesi önemlidir. Önemli olan bu soğuk havalarda ayak bileğini koruyacak ayakkabıların tercih edilmesi gerekiyor. Buna rağmen eğer ayak bileklerinde herhangi bir burkulma olursa o bölgeyi sabit tutup en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması doğru olur. Kaygan zeminde yürürken elleri cebimizde tutarken dengemizi korumakta zorlanırız. Bu yüzden ayak burkulmalarının yaşanmaması için ellerimiz yana açarak penguen yürüyüşü yaparsak yaralanmaların önüne geçmiş oluruz” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...