Japonya’da korkutan araştırma: Omicron plastik yüzeyde 193,5 saat aktif kalıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Japonya’da korkutan araştırma: Omicron plastik yüzeyde 193,5 saat aktif kalıyor

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Japonya’da Kyoto Bölge Tıp Üniversitesi’ndeki bilim adamları, Covid-19'un farklı varyantlarında virüsün yüzeylerde kalma sürelerini araştırdı.

Araştırmada, bugünlerde dünyayı saran Omicron varyantındaki virüsün, önceki varyantlara göre plastik zeminler ve insan cildi üzerinde çok daha uzun süre kaldığı tespit edildi.

Araştırmacılar, hızlı bulaşması ve Delta varyantının yerine dünyada hakim varyant olmasının, işte Omicron’un bu “çevresel istikrarından” kaynaklandığını ifade ettiler.

Araştırma raporunda, “Çalışmamız, Alpha, Beta, Delta ve Omicron varyantlarının plastik ve ciltte kalış sürelerinin, virüsün ilk olarak ortaya çıktığı Vuhan varyantındakinin iki katından fazla olduğunu gösteriyor. Bu varyantların cilt üzerindeki bulaşıcılığı 16 saatten fazla sürüyor” denildi.

Japonya’da korkutan araştırma: Omicron plastik yüzeyde 193,5 saat aktif kalıyorYapılan başka bir araştırmada Omicron mutasyonundaki ölüm oranının Delta’ya göre 8 kat daha az olduğu tespit edildi.

DELTA 114 SAAT OMICRON 193,5 SAAT

Araştırmaya göre virüsün plastik zemin üzerindeki kalış süreleri şöyle:

Orijinal virüs 56 saat, Alpha 191,3 saat, Beta 156,6 saat, Gamma 59,3 saat ve Delta 114 saat. Omicron varyantı ise plastik zeminde 193,5 saat (8 gün), cilt üzerinde 21 saat kalıyor. Cilt üzerindeki kalış süreleri orijinal virüste 8,6; Delta varyantında 16,8 saat olarak gerçekleşmişti.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...