Sağlıkta şiddetin raporu

Sağlıkta şiddetin raporu

SAĞLIK Haberleri

Antalya'da sağlık çalışanlarına şiddet olayları kayıt altına alınırken, 40 şahıs hakkında mahkumiyet kararı verildi.

Beyaz Kod uygulamasıyla sağlık çalışanlarına şiddet olayları kayıt altına alınırken, Antalya'da 377 dosyada kayıtlara geçen şiddet olaylarına karışan 40 şahıs hakkında mahkumiyet kararı verildi.
40 ŞAHIS HAKKINDA MAHKUMİYET
Son yıllarda hızla tırmanan sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Beyaz Kod uygulamasıyla şiddet olaylarının asgariye indirilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz aylarda Manavgat'ta da yaşanan sağlık çalışanlarına karşı şiddeti soruşturan "Beyaz Kod Uygulaması" kapsamında Antalya'da takip edilen 377 dosyanın bulunduğu açıklandı. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan 40 şahıs hakkında da mahkumiyet kararı verildi. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, sağlıkta şiddet olaylarının takibinden taviz verilmeyeceğini söyledi.
TAKİPTEN TAVİZ YOK
Sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimleri'nin kurulması ve 113 numaralı Beyaz Kod Uygulaması'nın başlatılması gibi ciddi tedbirler alındığını ifade eden Dr. Taş, 7/24 hizmet üreten sağlık çalışanlarına şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu dosyaların yaklaşık 40'ında şiddet uygulayan şahıslar hakkında mahkumiyet kararı çıkmıştır. Geriye kalan dosyaların davalarının görülmesine de devam edilmektedir. Son olarak görevi başındaki bir sağlık personelimizi tehdit nedeniyle B.T.'ye 2 yıl hapis cezası, başka bir sağlık çalışanımıza hakaret nedeniyle H.A.'ya 10 ay hapis cezası ve A.T.'ye 7 Bin TL adli para cezası verilmiştir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...