Belçika duyurdu: Maymun çiçeği virüsünde ilk karantina başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Belçika duyurdu: Maymun çiçeği virüsünde ilk karantina başladı

SAĞLIK Haberleri  / AA

Maymun çiçeği virüsü yayılmaya devam ediyor. Birçok ülkede tespit edilen virüsle ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Belçika’da resmi rakamlara göre maymun çiçeği virüsü vakalarının sayısı 3’e yükseldi. Ülke, maymun çiçeği virüsü tespit edilenlere 21 günlük karantina uygulama kararı aldı.

Maymun çiçeği virüsü hızla yayılırken Belçika hastalığın yayılmasını engellemek için karantina kararı aldı. Belçika, bir haftada 3 vaka tespit edilmesinin ardından maymun çiçeği virüsü tespit edilenlere 21 günlük zorunlu karantina getiren ilk ülke oldu.

Yerel medyaya göre, Flaman sağlık yetkilileri, 20 Mayıs'ta 3 vaka bulunmasının ardından salgınla ilgili politika izlemek için toplandı ve virüs tespit edilen kişilere 21 günlük karantina şartı getirdi.

Yüksek riskli temas dahilindeki kişilerin kendilerini izole etmesi istenmezken, özellikle bağışıklığı düşük kişilerden uzak durmaları tavsiye edildi.

Belçika'da ilk vaka 19 Mayıs'ta görülmüştü.

Belçika duyurdu: Maymun çiçeği virüsünde ilk karantina başladı

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), şimdiye kadar 80 maymun çiçeği vakasını doğrularken, 50 vaka henüz araştırılıyor.

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Virüsün Kongo türünün yüzde 10'a kadar ölüm riski bulunurken, Batı Afrika türünün her 2 vakadan birinde yüzde 1 ölüm oranına sahip olduğu biliniyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?

Dünyada maymun çiçeği virüsü paniği büyüyor. Virüs ilk olarak 7 Mayıs’ta İngiltere’de görülmüştü. Sonrasında Avrupa’da birçok ülkeye ve Amerika’ya da sıçradı. 

Maymun çiçeği virüsü son 2 haftada 16 ülkeye yayıldı. Maymun çiçeği virüsü İngiltere'nin ardından İspanya, Portekiz, Almanya, Belçika ve daha birçok ülkede görüldü. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 100'den fazla vaka var.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...