Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD harekete geçti: Maymun çiçeği virüsüne maruz kalanlara aşılanma çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD harekete geçti: Maymun çiçeği virüsüne maruz kalanlara aşılanma çağrısı

SAĞLIK Haberleri  / Anadolu Ajansı

Avrupa'da hızla yayılan maymun çiçeği virüsü ABD'yi de harekete geçirdi. ABD sağlık yetkilileri, dünya genelinde birçok ülkede görülen ve ülkede yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsüne karşı daha büyük kitlelerin aşılanması çağrısı yaptı.

ABD, maymun çiçeği virüsüyle mücadeleyi hızlandırdı. Maymun çiçeği virüsü ile mücadeleyi koordine eden Beyaz Saray covid-19 ile Mücadele Koordinatörü Dr. Ashish Jha, yaptığı açıklamada, “sert önlemler” alacaklarını duyurdu.

İLK ETAPTA 56 BİN DOZ AŞI DAĞITILACAK

Şu ana kadar 306 maymun çiçeği virüsüne rastlanan ABD’de yetkililer, test çalışmalarının artırılmasının yanı sıra daha çok kişinin virüse karşı aşılanmasını istedi.

Bu kapsamda bulaşın yüksek olduğu bölgelere, virüsle mücadele için kullanım onayı alan ve iki doz olarak uygulanan Jyneos aşısından 56 bin doz dağıtılma kararı alındı.

Gelecek birkaç hafta içinde ek 240 bin doz aşının daha dağıtılacağı bildirildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), maymun çiçeği virüsü salgınına karşı seyahat uyarı seviyesini, “gelişmiş önlemlerin uygulanmasını" öngören 2’ye çıkarmıştı.

VİRÜS ATEŞ VE KAŞINTILI KABARCIKLARA YOL AÇIYOR

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere 2'ye ayrılıyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...